Slik ønsker MNU å løfte regionenes gründerskap

STARTUP CAMP i regi av Mosseregionens Næringsutvikling AS (MNU) har nå gjennomført sin første runde. Dette er et program for dem som har en idé, men som er usikre på hvordan de skal starte opp og videre jobbe mot en suksessrik plan. Programmets metodikk er like god for startups som for etablerte bedrifter. 

Start up Camp fikk over 20 påmeldte bedrifter og programmet har gått over fem kvelder. Kurset er gratis og alle i Mosseregionene og Vestby var invitert. Det er Sparebank1 Østfold Akershus som har vært den største støttespilleren. 

Dette er programmet deltakerne har vært gjennom:

LEAN STARTUP
Introduksjon til Lean Startup metodikken. Hvordan gå fra idé til handling når alt virker like viktig?

THE MOM TEST
Hvordan få verdifull informasjon når alle bare skryter av deg uansett.

BUILD, MEASURE, LEAN 
Hvordan teste og forbedre produkter og få verdifull respons fra markedet, på en smart, effektiv og billig måte.

THE PITCH
Pitch like a rock start! Hvordan fortelle om ideen din på en engasjerende måte, og få oppmerksomheten du fortjener.

DEMO DAY
Presentasjon

Over fem samlinger har deltakerne lært hvordan man går fra idé til handling, og om hvordan man kan utvikle et produkt eller en tjeneste til noe folk virkelig vil ha. På kurset har de også lært seg å pitche foran en forsamling. Dette er et veldig viktig punkt for å få andre til å lytte til det du har å si. Den første Startup Camp ble forrige uke avsluttet med den store presentasjonsdagen. 

Andrè Thysted som er kursholder har lang erfaring innen feltet. Han har til daglig sentrale roller i både Viken Teknologiklynge 4.0 og MNU, han har også master i entreprenørskap og innovasjon fra NMBU.

– Dette har vært et veldig godt kurs. Deltakerne som var med klarte på en tydelig og god måte å presentere sitt budskap. De presenterte en godt formulert forretningsidé, de har  oversikt over størrelsen på sitt marked og også hvordan de skal klare å nå disse kundene. Vi ser mange eksempler på at gründere kjører seg fast i et spor. Et kurs som dette kan være et puff til å tenke nytt, sier Thysted. 

Kurset ble avholdt i Sparebank 1 sine lokaler, med Blender collective som kursleder. Kurset ble en vellykket satsning og MNU komme til å ha liknende tilbudet også senere. Før dette er MNU tilgjengelig for råd og veiledning , de har et stort nettverk som kan være nyttig for mange.

 

Du vil kanskje også lese

Mosseregionen

CWi Investor Pitch 14.02.19

Torsdag 14. Februar 2019 arrangeres CWi Investor Pitch hos et av Norges råeste coworkingspaces, CWi M:6 i Moss.

Les mer
Gründer

Er SkatteFUNN noe for din bedrift?

I mai og juni arrangerer Forskningsrådet 14 webinarer for søkere og andre som er nysgjerrige på SkatteFUNN.

Les mer
Gründer

Innovasjonsbedriften – Lær deg hvordan blir forretningsideér blir utviklet i et av verdens ledende akseleratorprogram!

Innovasjonsbedriften – Hvordan forretningsideér blir utviklet i et av verdens ledende akseleratorprogram?

Les mer