fbpx

Få studenter vet om denne muligheten for å få studiestipend

Er du fra Moss, Rygge, Råde, Vestby eller Våler og tar høyere utdanning? Da finnes det muligheter som få vet om, for å få en litt bedre studentøkonomi. En søknad til et lokalt fond kan gi deg inntil 35.000 kroner over fem år. 

Det finnes en rekke fond og stiftelser som deler ut legater eller stipender til ulike formål. Enkelt sagt betyr det det deles ut pengegaver til personer som oppfyller visse kriterier.

Gir støtte til høyere utdanning for deg som er fra Mosseregionen
Ett eksempel er M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme. Bare i 2018 delte fondet ut 170.000 kroner. I 2020 håper fondet å markere Moss bys 300-årsjubileum ved å dele ut rekordmange stipender.

Søknadsfristen er 31. desember 2019, i følge nettsidene https://www.mpetersonfond.no.

Få inntil 35.000 over fem år
Hver søker kan få inntil 7 000 kroner per år fra dette fondet. Det må søkes hvert år, og den enkelte kan få studiestøtte i inntil fem år. Det å sende inn selve søknaden tar ikke mer enn et par minutter.

Enkelt å søke om stipend på nett

De siste årene har antall søkere gått langsomt nedover. Nå har styrelederen tatt grep:

—Målgruppen vår som er unge studenter fra Mosseregionen, forholder seg til digitale arenaer der vi ikke vært så synlige og tilgjengelige. I år har vi laget nettsider som gjør det enklere å finne oss og søke om et stipend. Dessuten vil vi være aktive og fortelle om oss i sosiale medier. Det ser vi allerede gode effekter av, forteller styreleder Erik Mollatt.

Over tusen studenter har fått økonomisk støtte
Stiftelsen ble etablert i 1951, og har siden da delt ut penger til mer enn tusen studenter.

Formålet er å stimulere til høyere utdanning blant unge i Moss, Rygge, Råde, Vestby og Våler. Et av kriteriene er at studiet skal være rettet mot næringslivet. Dermed bidrar fondet til å at det lokale næringslivet sikres relevant kompetanse i fremtiden.

Søknadsfristen er den 31. desember hvert år

Du kan lese mer og søke om et stipend fra M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme på https://www.mpetersonfond.no/. Det kan også være lurt å følge fondet på Facebook: https://www.facebook.com/mpetersonfond/.

Du vil kanskje også lese

MNU

Aker Solutions ble tildelt Mosseregionens Næringslivspris

Ved hjelp av digitalisering og automasjon har Aker Solutions kommet ut av lavkonjunkturene som en vinner

Les mer
MNU

VIKEN Akademi 4.0 er i gang!

Oslo Met, Fagskolen i Østfold, NMBU, Høyskolen i Østfold og VIKEN Teknologiklynge 4.0 startet i dag vårt felles prosjekt VIKEN Akademi 4.0.

Les mer
MNU

Viken Akademiet 4.0 vekker interesse i Europa

UNESCO var initiativtager for samlingen hvor VIKEN Teknologiklynge 4.0 presenterte prosjektet Viken Akademi 4.0.

Les mer