fbpx

Aker Solutions ble tildelt Mosseregionens Næringslivspris

Opprinnelig artikkel av Paul Norberg – Moss Dagblad

Juryens begrunnelse var at bedriften i Moss er en global aktør, som ved hjelp av digitalisering og automasjon har kommet ut av lavkonjunkturene som en vinner. «Digitalisering og smarte arbeidsmetoder er avgjørende for norske industribedrifter som kjemper i et krevende internasjonalt marked», uttalte juryen. Som besto av fire av byens banksjefer, styreleder i Moss Handelsstand Forening, daglig leder i Moss Industri- og Næringsforening og Yngvar Trandem. Han var også juryens leder.

Undervanns styringskabler

Næringslivsprisen gis til bedrift med pågangsmot, kreativitet og godt entreprenørskap, med vesentlig innovasjonskraft, vekstpotensial og ringvirkning for samfunnet. Aker Solutions er med sine 136 ansatte en av de største industribedriftene i Moss og en av de største eksportbedriftene i Østfold.
Bedriften i Moss har utviklet verdensledende teknologi som produsent av undervanns styringskabler, såkalt umbilical, til offshorenæringen.
Dette er kabler som gjør det mulig å fjernstyre undervannsinstallasjoner fra oljeplattformer eller fra land. Kablene er også en viktig del av selskapets satsing på offshore vindmølleparker.
Yngvar Trandem fortalte at Aker Solutions arbeid for å øke effektivitet og kapasitet, og samtidig få ned kostnadene, har gitt fulle ordrebøker.

Ny rekord i 2018

Fabrikken i Moss har de siste to årene vunnet en rekke internasjonale anbudskonkurranser, som har gitt stor sysselsettingsvekst lokalt. Det ble satt ny rekord i fjor høst da mossebedriften vant leveransen av totalt 286 km og 8.000 tonn hyperavansert styringskabel til kunde i Egypt.

I 2018 ble bedriften kåret til «Norges nest Smarteste bedrift» da de var blant de tre finalistene i kåringen av Norges smarteste industribedrift. Hensikten var å trekke fram gode eksempler på hvordan innovasjon og bruk av ny teknologi og automatisering kan styrke norske bedrifter.

I 2019 har bedriften bidratt til å starte Johan Sverdrup-feltet, med leveranse av over 40 km umbilical til Equinor. Så langt i år er det levert over 380 km styringskabler, fordelt på 11 offshorefelt rundt om i verden.

Det er den lokale kunstneren Bruce Naigles og hans datter Alisha som har designet prisen som bærer navnet M.

Du vil kanskje også lese

Ukategorisert

Næringslivsprisen for Mosseregionen

Juryen søker nå etter kandidater til å motta næringslivsprisen for Mosseregionen.

Les mer
MNU

Mosseregionkonferansen 2019

Hvordan vil teknologiutviklingen påvirke og forandre oss? Hva betyr god by- og stedsutvikling i konkurransen om folk og næringsliv? Dette og mer til var tema på Mosseregionkonferansen 2019

Les mer
Mosseregionen

En stor dag på Rygge Flystasjon

Adm.direktør Ove Haukåssveen i AIM Norway godt hjulpet av vingsjef Kristian Lyssand og ordfører i Rygge Inger Lise Skartlien foretok i dag første spadestikk…

Les mer