Anerkjennelse til teknologigigant

Under Mosseregionkonferansen vant også KAMS, eller Kongsberg Aviation Maintenance Services AS, en pris. KAMS er underlagt Kongsberg Gruppen, ble tildelt Næringslivsprisen.

PRIS: KAMS vant næringslivsprisen for 2022. Her representert av Harald Fløgstad, Thomas Lerøy og Atle Wøllo. I midten til venstre står Mosseordfører Hanne Tollerud. Foto: Vebjørn Corneliussen Storvik

Tekst og bilde fra Moss Avis 23.11. 2022                             Vebjørn Corneliussen Storvik

– Vi har satset på Rygge av flere årsaker. Vi ønsker å vokse og har stort behov for kompetanse fremover. Med den energien vi har sett her på konferansen i dag, har vi stor tro på at vi skal få til det sammen med dere i denne regionen, forteller KAMS representanter.

Juryen begrunner prisen ved at selskapet har bygget et splitter nytt høyteknologisk produksjonsbygg og ansatt 60 personer i løpet av et par år.

Anlegget på Rygge er ett av bare fire steder på verdensbasis hvor motorene til Norges nye jagerfly blir reparert. Arbeidsmiljøet er internasjonalt og produktene og utstyret er av den nyeste teknologi tilgjengelig.

I tillegg er konsernet er et selskap med et klart samfunnsansvar som investerer i nærmiljøet og setter utdanning høyt på agendaen. Sammen med Forsvaret, Moss kommune, Viken fylkeskommune og Mosseregionens Næringsutvikling AS har selskapet gått i bresjen for en flyfaglinje på Malakoff VGS.

Les hele begrunnelsen på MNUs nettside her.