Gründerpris til tech-selskap som satser grønt: – Vil gjøre verden til et litt bedre sted

Tekst og bilde fra Moss Avis – Publisert 23.11.2022             Av  Vebjørn Corneliussen Storvik

STOLT GRÜNDER: Anders Martin Moe i MHTech tok imot Gründerprisen onsdag. Foto: Vebjørn Corneliussen Storvik

En lokal start-up mottok Gründerprisen under Mosseregionkonferansen på Verket Scene onsdag. Samtidig stakk KAMS (Kongsberg Gruppen) av med Næringslivsprisen for 2022.

– Dette er en anerkjennelse vi setter stor pris på. Vi ønsker å gjøre verden til et litt bedre sted, og ønsker å bo og jobbe i Mosseregionen, sier en stolt Anders Martin Moe til Moss Avis.

Han er daglig leder for mosseselskapet MHTech, som onsdag vant Gründerprisen. Han startet selskapet sammen med sin bror Ole Harald Moe. Selskapets formål er å vise kundene hvordan de kan bli mer konkurransedyktige og tjene mer penger ved å gå grønt.

Juryen begrunner førstepremien ved at selskapet har vokst til 5 fulltidsansatte og økt omsetningen til nesten 6 millioner kroner positivt resultat årlig. Under utdelingen sa ordfører Hanne Tollerud (Ap) følgende:

– Gjennom sine prosjekter har selskapet utviklet skybaserte digitale produkter og tjenester med stort internasjonalt potensial. Et slikt produkt er smart lading av små autonome ferjer som nylig ble plukket ut som en av vinnerne for videre finansiering og support gjennom EU-prosjektet GreenOffshoreTech.

– Vi viser rett og slett næringslivet hvordan de kan tjene mer penger ved å gå grønt, har daglig leder Anders Martin Moe fortalt Moss Avis ved en tidligere anledning.

Les hele begrunnelsen på MNUs nettside her.