fbpx

VIKEN Teknologiklynge 4.0 vekker internasjonal oppmerksomhet!

Som en av 12 innovative utdanningsprogram fra alle verdens hjørner ble VIKEN Akademi 4.0 invitert til høstens UNSCO-UNEVOC konferanse i Bonn. Klyngeleder Hans Bjørn Paulsrud var tilstede for å presentere prosjektet. Les mer om besøket i Moss Avis.

Medlemmer og fokusområder

VIKEN Teknologiklynge 4.0 er en av MNUs satsningsområder og ble opprettet i 2017. I dag har klyngen 53 medlemmer bestående av store industriforetak, små og mellomstore leverandørbedrifter, gründere, kunnskapsinstitusjoner og finansielle aktører med geografisk tyngdepunkt i Østfold og Søndre Akershus. Medlemmene jobber sammen om å utvikle analyser, nye teknologier og utdanning innen industri 4.0. En satsning som er sentral for å styrke regionen og Norge som attraktiv industrinasjon i årene som kommer.

VIKEN Akademi 4.0

Prosjektet VIKEN Akademi 4.0 er ledet av Professor Joachim Scholderer og utdanningsprogrammet blir utviklet som et samarbeid mellom NMBU – Norwegian University of Life Sciences, OsloMet – storbyuniversitetet, Høgskolen i Østfold (HiØ) og Fagskolen i Østfold.

Med et sterkt etter og videreutdanningsprogram innen digitalisering, tjenesten Produksjonsanalyse i 5 steg, utviklet i samarbeid med forskningsinstituttet Fraunhofer-Gesellshaft, og klyngenettverkets innovasjonsevne, vil klyngen stå enda sterkere til å bidra i den digitale omstillingen i 2020.

Du vil kanskje også lese

Mosseregionen

Klyngemedlemmene utarbeider VIKEN Teknologiklynge 4.0 strategiske retning

Dette peker mot å løse fremtidens felles utfordringer ved aktiv samhandling mellom medlemmene.

Les mer
Ukategorisert

Medlemmer i VIKEN Teknologiklynge 4.0 inngår storkontrakt

Aker Solutions har valgt å ta i bruk CodeIT eMRB, en innovativ løsning fra VIKEN medlem CodeIT AS.

Les mer
MNU

Aker Solutions ble tildelt Mosseregionens Næringslivspris

Ved hjelp av digitalisering og automasjon har Aker Solutions kommet ut av lavkonjunkturene som en vinner

Les mer